Retourbeleid

Wij vinden het belangrijk dat retourneren makkelijk verloopt. Wij doen in de meeste gevallen niet moeilijk met retouren en hanteren een snelle verwerkingstijd. Het is dus in de meeste gevallen geen enkel probleem om de bestelling te retourneren. Dit kan tot 30 dagen na levering. De kosten voor de terugzending zijn voor eigen rekening tenzij er iets verkeerd is gegaan aan onze kant uiteraard.

In de volgende gevallen is retourneren niet mogelijk
– Merkproducten waarbij de originele verpakking ontbreekt
– Hygiënische producten en/of producten waarvan de sealing is gebroken.

Indien je breekbare producten terugstuurt, zoals screenprotectors maar niet gelimiteerd tot screenprotectors, dan is het de eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze onbeschadigd aankomen in ons magazijn.

Defect/Beschadigd
Is er een defect of beschadiging aan de levering dan dien je binnen 7 dagen contact op te nemen via [email protected]. Dan kijken we even samen naar de juiste oplossing.

Ontevreden?
Wij voeren altijd kwaliteitscontroles uit op de producten maar maar met tienduizenden unieke producten is er altijd wel ergens ruimte voor verbetering. Heb je iets ontvangen waar je niet tevreden mee bent neem dan even contact op via [email protected]. Wij nemen alle feedback heel erg serieus en lossen het probleem uiteraard direct voor je op.

Retouradres:

Telecom Chimp
Mient 2A
2903LC Capelle aan den IJssel
Nederland

Let op: zorg ervoor dat het bestelnummer meegestuurd wordt in de retourzending voor een snelle afhandeling.